Najmekša koža zahvaljujući prirodnoj kozmetici

prirodni balzam za usne pored lavande

Zagađenje i stresan način života uvelike utječu na našu kožu. Stoga ne čudi da ljudi sve više obraćaju pažnju na sastav proizvoda koje svakodnevno koriste prilikom njege svoga lica i tijela i sve se više odlučuju za prirodnu kozmetiku. Minimalistična pakiranja koja se često mogu više puta koristiti za ručno izrađene kreme, dezodoranse, ulja, hidrolate ili pak balzame za usne, privukla su me jednako brzo kao i sam naziv bloga – Vegan Sunshine Universe iza kojeg stoji Dijana Blumschein Zgurić.

Dijana nam je otkrila kako se ideja za izradom prirodnih proizvoda rodila prilikom sudjelovanja na projektu vezanom uz sakupljanje samoniklog jestivog bilja. Na radionici su učili o samom bilju i njihovom korištenju – od branja i pripremanja biljaka za čajeve do korištenje u kozmetičke i medicinske svrhe.

U gotovo svim proizvodima koristi eterična ulja za koja već svi znamo da poboljšavaju i unaprjeđuju fizičko, mentalno i emotivno zdravlje. Pa tko ne bi osjetio val energije i sreće kada osjeti miris crvene naranče ili se dobro razbudio i “prodisao” uz jednu metvicu. Ono što nas je posebno zainteresiralo je intuitivni pristup prilikom odabir eteričnih ulja za izradu proizvoda o čemu nam je pričala u kratkom razgovoru.

Kako nastaju tvoji proizvodi? Otkud dolaze ideje?

Moji proizvodi nastaju u kućnoj izradi, a ideje jednostavno prilagodim nekim svojim trenutnim potrebama i ukusima ili potrebama i ukusima klijenata. Ponekad ideje dođu iz svakodnevice, pa poželim isprobati neke nove kombinacije. Npr. trenutno smo vremenski prilično udaljeni od ljeta, ali jedno kokosovo ulje u zimskom maslacu za tijelo uvijek može približiti i dočarati sunce, more i valove. Ono što također volim jest zatvorenih očiju odabrati kombinaciju eteričnih ulja koja će se stopiti zajedno u nekoj kremi ili baznom ulju. Varijacije mirisa su velike, a element iznenađenja daje dodatnu čar cijeloj izvedbi.

Koji je proizvod najveći miljenik tvojih klijenata?

Postoji nekoliko favorita među kojima se nalazi balzam za usne, dezodorans s čajevcem, tonik za lice od lovora, kantarion krema i ulje za bradu.

Zašto je prema tvom mišljenju bolje koristiti prirodni proizvod umjesto nekog kupljenog u dućanu?

Korištenjem prirodnog proizvoda u odnosu na kupljeni u dućanu, a osobito izrađenom samostalno možemo točno znati koje sastojke koristimo, što točno nanosimo na kožu, a istovremeno možemo prilagođavati svojim potrebama i ukusima izbor sastojaka. Tako je moguće izbjeći kemikalije, konzervanse, umjetne boje i mirise koji se nalaze u velikoj većini kupovnih proizvoda, ali i višekratno koristiti ambalažu za svoje proizvode, što je uz prirodne sastojke također velika ekološka prednost.

Koliko je vremena potrebno za npr. izradu jednog balzama za usne koji ja toliko volim? Ima li nešto na što bi trebalo posebno voditi računa prilikom izrade nekog od proizvoda?

Svi recepti su vrlo jednostavni i za njihovu izradu nije potrebno izdvojiti puno vremena. No, važno je paziti na omjere prilikom dodavanja sastojaka i, ako radite ono što volite, uživati u blagodatima Majke prirode koja nam je dala pregršt sastojaka koje možemo nanositi na svoje tijelo i tako svjesno brinuti o zdravlju.

Još jedna velika Dijanina ljubav je i veganska kuhinja. Zato svim toplo preporučujem da posjete Vegan Sunshine Universe gdje vas na jednom mjestu očekuju i fantastični recepti.

Recommended Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)